Internationale dag van de lach

Lachen is menselijk gedrag dat wordt aangestuurd door het limbisch systeem van de hersenen.

Humoristische prikkels blijken onder meer gebieden in het ventromediale prefrontale cortex te activeren, deze gebieden zijn ook gevoelig voor beloning-1.

Lachen is gezond

Lachen is gezond, hoor je mensen vaak zeggen. Wist je dat dit ook echt waar is? Wanneer je lacht, maakt je lichaam endorfine en dopamine aan. Dit zijn stoffen die het lichaam verdoven en je lekkerder laten voelen. Lachen werkt daarnaast stress verlagend en stimuleert het immuunsysteem van het lichaam-2.

Lachen heeft de kracht om energie te genereren en te geven aan anderen. Het heeft zo’n grote toegevoegde waarde aan de orde van de dag, door te lachen creëer je gelijk een sociale connectie-3. Het is een samenwerking tussen het lichaam en de geest, maar wetenschappers weten nog weinig over het mechanisme achter lachen-4.

Wij willen mensen ook graag aan het lachen maken, want lachen is gezond. Daarom bieden wij de cursus smartReading en de cursus smartTyping aan. Je bespaart tijd doordat je sneller leest, je kunt je beter concentreren omdat je op een andere manier leest en je onthoud de inhoud beter. Wie wil dat nou niet, in 4½ uur blind leren typen met 10 vingers.

Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach, want wie vrolijk kijkt in de morgen, die lacht de hele dag!

Leer, lees en typ hierdoor ook nog eens gemakkelijker.

  1. Er bestaan verschillende vormen van lachen
  2. Fysiologische aspecten
  3. Waarom lachen we
  4. Lachen