Wereld niet roken dag

1492, het jaar dat Christoffel Columbus in contact kwam met de tabaksplant op het eiland Guanahana op de Bahama’s.

Glaasjes met sigaretten thuis op de tafel wanneer er bezoek kwam. Asbakken in treinen, bioscopen en bussen, wie kan zich dat nog voorstellen. Roken was vroeger een manier om te laten zien dat je welgesteld was. Tegenwoordig word er een tikkeltje anders gekeken naar roken. Roken is namelijk slecht voor je, het is een van de oorzaken van kanker en hart- en vaatziekten.

Tegenwoordig staan er waarschuwingen op de pakjes sigaretten en zit er hoge accijns op. Asbakken zijn verdwenen uit treinen, bioscopen, bussen en zelfs uit restaurants. Op trein perrons zijn bepaalde plekken aangegeven waar je wèl mag roken en in uitgaansgelegenheden zijn speciale rokers hokken gebouwd. In nederland rookt zo’n 27,5% van de bevolking. Rokers kosten de overheid zo’n 2,4 miljard euro. Deze kosten ontstaan doordat rokers vaker ziek zijn en een lagere productiviteit hebben.

 

Stop met roken, investeer je geld in het ontwikkelen van skills en laat die sigaret liggen. Rokers leveren Nederland zo’n 2,3 miljard euro op door de accijns op tabak. Bespaar voor jezelf, bespaar voor anderen en investeer in jezelf en anderen. Doe een typecursus of snel leescursus bij Globaledutainment. Lees een boek per uur en leer binnen 4,5 uur blind typen met 10 vingers. 63 pakjes sigaretten, twee maanden niet roken en je hebt een investering voor je leven verdient. Investeer in jezelf, blijf gezond en leef!

SmartReading.nl
SmartTyping.nl
Global Edutainment.nl