Andere ouder en kind ervaringen

Sil Bollen
Ik ben Sil Bollen, ik ben 17 jaar oud en ik heb erge dyslectie, maar met SmartReading gaat alles super, veel sneller. Er stond 4 tot 10 keer sneller, maar bij mij misschien wel 20 keer sneller en je onthoudt ook erg veel. Ik ben erg tevreden over deze cursus. Een echte aanrader.

Zie ook het turbolezen.
Hogere concentratie en meer begrip.

Helen Henken
Zo grappig om dit aangeleerd te hebben. Mijn brein raakt geprikkeld van letters in plaats van te vermoeien. Het is leuk om te lezen. Ook merk ik dat mijn dochter van 11 weer plezier heeft om te lezen. Het bewust worden en tijd te nemen om een boek te gaan lezen is fijn

Carla Rhebergen
Ik wou dat ik deze fantastische cursus jaren eerder had gevolgd. Ongeveer 10x sneller lezen en heel veel meer onthouden. Leuke capabele docent.

Tot ziens Martin Hartman
Ik vond de training en trainer Tom van Ruiten erg inspirerend. De filosofie en aanpak steekt goed in elkaar. Dat merk je al tijdens de training als je mede-cursisten een duidelijke ontwikkeling laten zien. Ik vind de combinatie van kinderen en ouders ook erg leuk en ik denk dat zowel kind en ouder elkaar beter begrijpen als het over leren gaat. Ik zal de training zeker aanbevelen aan anderen.

Fanny Coebergh
Na deze cursus heb ik geen excuus meer om dikke boeken ongelezen in de kast te zetten, 300 bladzijden in een avondje uit heerlijk. En wat je verder ook niet wil missen, een helder hoofd, een prettige focus, wakkerder wakker worden, meer voor elkaar krijgen in minder tijd. En Paul, onze dochter zien genieten tussen alle grote mensen is ook een feest.

Linda Menkhorst
2 heerlijke zaterdagen, entertaining, nuttig en in een prettige sfeer. Dank je wel Tom, voor het scheppen van een super leeromgeving. Een aanrader voor ieder kind en iedere ouder.

H. Nieveen
Deze cursus was super. Veel geleerd. De trainer, Tom, was erg goed. Direct, confronterend en leuk. De groep was erg verschillend; studenten, kinderen, ouders. Daardoor merk je duidelijk verschil in opname en snelheid lezen. Interactie groep en trainer was super. Een aanrader voor iedereen. Vooral voor kinderen en tieners.

Floor Meijer
Yeeeeeeeeeee. Wat fijn dat ik dit mocht doen. Ik vond het super cool en heel handig als ik grote teksten moet lezen. Heel erg bedankt.

Robin
Ik heb hier zoveel van geleerd. Ik vond het ook echt super grappig wat mij is aangeleerd. Ik ben super blij dat ik dit heb gedaan. Als ik naar de grote school ga heb ik hier veel meer plezier van. Ik ben dan eerder door mijn studie boeken heen, dan de rest van de klas. dan heb ik veel meer vrije tijd. Als ik mijn studie boeken uit heb gelezen. De meester is ook heel aardig. En zonder hem had ik dit snel lezen niet gekund. En hij doet het ook al 25 jaar. En het is echt super leuk. Dit moet je echt gaan doen. Het is leuk en je leert er van.

Klaske
Fascinerende ontdekking. Wat kan ons brein veel. Meer dan wij denken. Dankzij enthousiasme en overtuigingskracht van de trainer ben ik er voor gegaan. En het resultaat is verrassend. Ik zou het SmartReaden niet meer willen en kunnen missen.

Mariken Blaauwhof-Godschal
Wat wist ik allemaal niet. Wat weet ik nu allemaal wel. Een verrijking, een plezier, verdieping verwondering. Lezen was al leuk maar is nu nog leuker. Mindmappen is voor mij toe te passen op vele terreinen. Dit is een nieuwe toepassing en ook net als alle andere toepassingen weer de juiste adequaat, meer de diepte in. Dank je wel. Je enthousiasme, je vrije kind, je kennis (volwassene) je aanzetten te leren had ik niet willen missen. Wie weet tot nog eens. Hartelijke groeten.

Ynte van der Meer
Cursus is praktisch, toepasbare vaardigheid, die werkt. Prettige manier van interacties uitleg positief, feestelijke sfeer. Pittig in de zin van je moet aan het werk. Aanrader, deze cursus zal ik aanraden aan, docenten uit mijn teams, ten behoeve van nakijk werk, docenten uit mijn teams, ten behoeve van masters die ze moeten volgen, mijn zonen op de middelbare school. Effect, andere houding ten opzichte van lezen en boeken, accepteren wat er staat, meningsvrij. Anders laten binnen komen, verminderde weerstand, andere houding ten opzichte van werk en collegae, lollig, leuk en interessant.

John Overmeer
Verrassende en zeer leerzame cursus. Strijd met jezelf om oude gewoontes los te laten. Maar daarin wordt meer dan, ondersteuning in gegeven, om daarin te slagen. Slot conclusie, aanrader voor een ieder die leergierig is door het lezen van boeken.

Jozefien
Het was een leuke en duidelijke cursus. Tom geeft goede begeleiding. Hiervoor twijfelde ik, maar nu ben ik helemaal overtuigd van de SmarReading methode. Ik zou iedereen aanraden het te doen. De ruimte is rustgevend, waardoor je je op je gemak voelt en beter kan leren. Vooral het mindmappen vond ik leuk.

Eline Elshof
Smartreading, ik ga het promoten, slim en efficient lezen, scheelt tijd, fijn dat ik zeker weet dat ik informatie kan vasthouden door de mindmap, geweldig enthousiasmerend door Paul, herprogrammeren en resetten van mijn mind voelt als een opening van nieuwe mogelijkheden, waarnemen van de wereld op een nieuwe manier. Opent nieuwe werelden omdat het mogelijk is om op een snelle manier informatie tot me te nemen. Dank, dit heeft me veel gebracht voor mij en ik geef het weer door aan mijn gezin.

Klarian van Baren
Geweldige leerervaring. Nieuwe neurologische verbindingen worden en zijn aangelegd. Bij het scannen schieten mijn ogen spontaan in stand wazig. Van 3 woorden naar 2 zinnen en ogen die maar naar beneden willen. Ook trage F-gecentreerde mensen gaan dit kunnen, terwijl ik daar toch wel twijfel over had. Erg prettig om te werken met een mindmap, tegen de verwachting in. Wat wist ik veel, terwijl ik dacht niets te vertellen te hebben. Oftewel, met veel energie en blij met de ervaringen sluit ik af. Echt een aanrader voor collegae, dat is ook al gecommuniceerd. Bedankt voor zoveel bevlogenheid informatie, verheldering en training.

 Monique de Wijk
Mijn hersenen kunnen het nog veel beter en sneller dan ik dacht onthouden en rubriceren.Topmethode, klopt qua neurologie. Paul is een goede didact.

Joep Maenen
Een erg interessante cursus, zorgt voor een radicaal andere manier van lezen. Je bent zelf volledig verantwoordelijk voor het al dan niet slagen in de cursus. Wanneer SmartReading voor het eerst lukt sta je versteld van het effect.

 Joost Mol
Ik vond SmartReading heel erg leerzaam. Voor de cursus las ik 1 woord per keer en nu lees ik 1 of 2 regels tegelijk.

Sterre Swarts
Ik vond SmartReading een leerzame ervaring. Het is in het begin heel onwerkelijk maar na een tijdje oefenen gaat het steeds beter. Ik vond het eerst een beetje eng om te gebruiken maar je moet het gewoon doen. Nu helpt het me heel erg.

Jesse Swarts
Ik vond SmartReading een hele leerzame ervaring. Maar als ik eerlijk moet zijn had ik er echt helemaal geen zin in om de hele dag hier te zitten. Maar ik hoorde dat het super handig was voor dyslecten, wat ik ook heb gemerkt dus ik ging een beetje chagrijnig maar ik ging. Na de eerste keer vond ik het leuk en een beetje gezellig en heb ik ontzettend veel geleerd. De tweede dag vond ik nog leuker want dan leer je de mensen een beetje kennen wat een beetje meer sfeer geeft. Het was een zeer leerzame training.

Maya Schaap
Ik ben blij dat ik de SmartReading cursus heb gedaan. Ik lees nu automatisch alles sneller omdat ik niet meer bang ben dingen te missen en niet te onthouden. Dat helpt enorm met school. Eerst was ik altijd als laatste klaar met het lezen van een tekst in de les, en nu als een van de eersten. Een aanrader dus.

Diane Schaap
SmartReading is een broodnodige koerscorrectie voor mij. Na bijna 50 jaar woord-voor-woord en tergend langzaam te hebben gelezen, met het geluid van elke lettergreep hoorbaar in mijn hoofd, kan ik nu snel lezen en onthouden. Het cadeau is dat ik nu ook weet hoe ik dit verder kan uitbouwen door te oefenen. Er is materiaal zat door elke dag een krant op de mat en websites vol interessante dan wel nuttige informatie.

Gert-Jan van Maris
Verrassend, boeiend, handig.

Een greep uit inmiddels duizenden
Het werkt.