Andere student ervaringen

Nina Vroom
SmartReading vond ik een super leerzame ervaring, beetje cliche maar toch. Ik ga het zeker toepassen. Niet alleen voor studieboeken, maar ik denk ook voor het examen die mij dit jaar te wachten staat. Ik zou het sowieso aan, vooral andere studenten aanraden. Je leert er erg veel van en je bespaart zo een hoop tijd! Bedankt voor alles.

Diana Hagel
Ik was erg benieuwd naar de inhoud van de cursus. Na de eerste bijeenkomst was enthousiast om aan de slag te gaan . Paul had mij met zijn voorbeelden en oefeningen laten geloven in de mogelijkheid om zo snel te kunnen lezen. Tijdens de periode van turbolezen was ik erg nieuwsgierig of het echt zou werken. En ja hoor in slechts 4 uur tijd heb ik 4 boeken gelezen en heel veel over mijn onderwerp geleerd. Ik ga zeker door met slim lezen.

Mieke Zuidijk
Het verbaast mij dat ik door deze manier van lezen zo gegrepen ben door de tekst en dat ik de informatie die ik nodig heb er feilloos uit kan halen. Ik kan nu ook van rechts naar links lezen, ik ben me er niet van bewust dat ik dit doe.

Heleen Jansen
De eerste cursusdag van de cursus SmartReading, heb ik meteen heel veel geleerd. Ik hoorde herkenbare dingen, nieuwe dingen, maar ook dingen die ik nog nooit op die manier bekeken had. Je mag bij het SmartReaden niet je best doen. Ik ben erg perfectionistisch en vond dit dus heel moeilijk. Tussen de 1e en de 2e (laatste) cursusdag zaten 2 weken. Ik was de eerst anderhalve week erg gefrustreerd, omdat het niet wilde lukken (ik deed te erg mijn best). Uiteindelijk lukte het me wel: de dag voor de 2e cursusdag kreeg ik door hoe het werkte. Door de SmartReading cursus lees ik nu al veel sneller en geconcentreerder. Ik heb veel aan de cursus gehad! Niet alleen voor het sneller lezen, maar ook voor mijn persoonlijke ontwikkeling: ik heb nu een andere kijk op dingen. De cursus heeft mij erg geholpen en ik raad het ook zeker aan.

Girbe Drenth
Wat een verrassing dat ik zo snel kan lezen, ik was verbaasd over mezelf. Ook dat ik met die snelheid zoveel kan opnemen.

Bettine Keizer
Een verbazingwekkende en effectieve manier om stof tot je te nemen.
Een eye opener. Ik ga dit zeker gebruiken en is een goede aanvulling op mijn studie bij AOG.

Christiaan van ramont
De 2 dagen cursus van SmartReading waren erg leerzaam voor mij geweest. In 2 dagen tijd heb ik elementaire technieken van SmartReading beter onder de knie gekregen. Denk maar aan snellezen, geheugentechnieken en mindmap methodes. Je zou denken dat het boek over SmartReading je een stapje verder brengt, maar een cursus kan ik ook van harte aanbevelen. Dankzij Paul v.d. Velde kan ik met gerust hart aan mijn studie beginnen.

Geesje Eising – Stenden Hogeschool Leeuwarden
Aan de slag met SmartReading betekent voor mij doordringen tot de essentie van wat je wilt te weten komen.

Mireille Kip
Dynamische cursus 2-daagse. Paul stelt een ieder op zijn/haar gemak, wat ten goede komt aan de leerhouding. Door ontspannen, neem je meer op. Stress en het goed willen doen helpt niet! Ik heb een manier gevonden om mijn gedachten geen betekenis te geven en een veel ontspannen manier van leren aangeleerd. Het doen doel zorgde voor mijn keerpunt, ik werd enthousiast en het boek gaat hierdoor meer leven. Na de 2-dagen moe maar voldaan en noem het een oppepper voor de geest! Paul, bedankt voor de inspiratie.

Ellen Politiek
De training heeft mij een ander inzicht gegeven in het snel lezen/leren. Na de 1e dag had ik van afwachten wat het gaat brengen. Het lezen van de 3 boeken en het vergeten was/is een interessante ervaring. Na de 2e dag het springlezen en mindmap te hebben gedaan, bleek inderdaad dat het turbo lezen van dag 1 en tussenliggende weken had gewerkt. Ik ben dyslectisch en had nooit gedacht zo snel een boek te kunnen lezen en ook nog te weten. Super gevoel! Een aanrader

Mirjam Boeve
Het was inspirerend. Een hele nieuwe kijk op lezen. Durf los te laten van het vertrouwde en geloof in je eigen kennis/kunde. Boeiende onderwerpen worden besproken. Lachen en ontspanning voeren de boventoon ondanks dat het energie kost. Veel doen, oefenen, praktische invulling van beide dagen. Ga ervaren dat het werkt.

Melissa van der Landen

SmartReading is een leerzame training waar je zeer veel aan kunt hebben. Het zorgt ervoor dat je sneller en relaxter door de boeken heen komt en meer op steekt. Ik zou het zeker aanbevelen om het ook te leren, scheelt je veel tijd en je vergaard zo meer informatie! Het is namelijk leuker om een informatie boek te pakken, kost toch nauwelijks tijd.

Ingrid Kersten
Zeer goede interessante training.Verbazingwekkend wat deze training je laat inzien, hoeveel je brein aankan. Ik kan me beter concentreren en nog belangrijker veel meer onthouden. Tom is een leuke, geweldige trainer-inspirator? Trainingsruimte is warm en sfeervol. Catering is boven verwachting. Cursisten waren een interessante groep mensen. Een aanrader voor iedereen! Visualiseer jezelf als volleerd smartreader.

Groeten Yossi
Ik heb heel veel plezier gehad bij deze cursus. De man Tom de Ruiter die het ons leerde had een hele positieve instelling. Hij heeft me niet alleen beter laten lezen maar ook kijken in het echte leven, waardoor ook mijn succes op school gegroeid is. Een aanrader deze cursus.

Esther Wiersma
Interessante training met een hele enthousiaste trainer die leuk inspeelt op de groep. Aan het begin van de training is bijna iedereen sceptisch. Hoe kun je nou iets onthouden en oppikken als je zo snel leest. Daar is veel begrip voor en met kleine testjes en voorbeelden wordt langzaam duidelijk dat het wel eens zou kunnen werken. De oefeningen die je moeten gaan helpen lijken vaag maar blijken effectief. Eigenlijk geldt voor deze oefeningen hetzelfde als voor de hele cursus. Niet afvragen of het werkt, DOEN

An Wever
Intensieve cursus gegeven door een enthousiaste en motiverende coach. Na twee dagen ben je in staat om door middel van de smartread methode te lezen. Het resultaat is verbluffend. Lezen gaat sneller en informatie wordt makkelijker opgenomen.

Earnie Martha
Ik vind Smartreading een geweldige cursus. Het is meer dan alleen snellezen. Je leert jezelf beter kennen in deze cursus en alle stappen komen aan de orde om deze techniek te leren. Paul vind ik een geweldige leraar die aandacht aan iedere student besteed. De interactie met hem vind ik heel fijn. Ik zou het zeker aan iedereen aanraden deze cursus.

Monique de Wijk
Mijn hersenen kunnen het nog veel beter en sneller dan ik dacht onthouden en rubriceren.Topmethode, klopt qua neurologie. Paul is een goede didact.

Joep Maenen
Een erg interessante cursus, zorgt voor een radicaal andere manier van lezen. Je bent zelf volledig verantwoordelijk voor het al dan niet slagen in de cursus. Wanneer SmartReading voor het eerst lukt sta je versteld van het effect.

Joost Mol
Ik vond SmartReading heel erg leerzaam. Voor de cursus las ik 1 woord per keer en nu lees ik 1 of 2 regels tegelijk.

Sterre Swarts
Ik vond SmartReading een leerzame ervaring. Het is in het begin heel onwerkelijk maar na een tijdje oefenen gaat het steeds beter. Ik vond het eerst een beetje eng om te gebruiken maar je moet het gewoon doen. Nu helpt het me heel erg.

Jesse Swarts
Ik vond SmartReading een hele leerzame ervaring. Maar als ik eerlijk moet zijn had ik er echt helemaal geen zin in om de hele dag hier te zitten. Maar ik hoorde dat het super handig was voor dyslecten, wat ik ook heb gemerkt dus ik ging een beetje chagrijnig maar ik ging. Na de eerste keer vond ik het leuk en een beetje gezellig en heb ik ontzettend veel geleerd. De tweede dag vond ik nog leuker want dan leer je de mensen een beetje kennen wat een beetje meer sfeer geeft. Het was een zeer leerzame training.

Maya Schaap
Ik ben blij dat ik de SmartReading cursus heb gedaan. Ik lees nu automatisch alles sneller omdat ik niet meer bang ben dingen te missen en niet te onthouden. Dat helpt enorm met school. Eerst was ik altijd als laatste klaar met het lezen van een tekst in de les, en nu als een van de eersten. Een aanrader dus.

Diane Schaap
SmartReading is een broodnodige koerscorrectie voor mij. Na bijna 50 jaar woord-voor-woord en tergend langzaam te hebben gelezen, met het geluid van elke lettergreep hoorbaar in mijn hoofd, kan ik nu snel lezen en onthouden. Het cadeau is dat ik nu ook weet hoe ik dit verder kan uitbouwen door te oefenen. Er is materiaal zat door elke dag een krant op de mat en websites vol interessante dan wel nuttige informatie.

Gert-Jan van Maris
Verrassend, boeiend, handig.

Een greep uit inmiddels duizenden
Het werkt.