SmartReading Studenten

Direct inschrijven

SmartReading Studenten

Student1


Wil jij gemakkelijker door je studie heenkomen? SmartReading is er ook voor studenten! SmartReading leert jou een techniek aan waardoor je sneller dan snel gaat lezen en meer gaat onthouden. Het maakt studeren leuker, creatiever en vooral plezieriger.

Na het volgen van de training kun je 4 tot 10 keer sneller lezen, 30% meer onthouden, veel beter concentreren en doelgericht relevante informatie uit de tekst halen. Al met al ben je dus sneller klaar met studeren waardoor er meer vrije tijd overblijft voor andere boeiende dingen in het leven.

SmartReading is er voor iedereen, dus het maakt niet uit welk van de mbo of hbo opleidingen je volgt, of als je naar een open universiteit gaat; SmartReading helpt je graag nog gemakkelijker studeren.

Wat is het verschil tussen SmartReading en snellezen

Er worden verschillende snellees opleidingen en cursussen aangeboden en er wordt vaak gevraagd wat het verschil is tussen SmartReading en snellezen.

Het verschil is het volgende: snellezen is sneller ‘pratend’ lezen. Wanneer je sneller ‘pratend’ leest forceer je je brein want je doet veel dingen tegelijkertijd wat erg vermoeiend is.

SmartReading is visueel lezen, waardoor je op een breinvriendelijke manier gaat lezen. Het ‘pratend’ lezen wordt vervangen door visueel lezen, wat veel prettiger en minder vermoeiend is. Met visueel lezen, lees je hele zinnen tegelijk en neem je deze direct op. Het visuele lezen zorgt ervoor dat grote gedeeltes tekst opgenomen worden door de rechterhersenhelft functie. De rechterhersenhelft ‘verklankt’ niet maar neemt visueel op. Kortere stukjes van de tekst lees je met de linkerhersenhelft functie die wel bewust verklankt. SmartReading leert je om een optimale mix tussen de beide hersenhelften te creëren.

Niet alleen werpt SmartReading zijn vruchten af voor je zelfontwikkeling, je gaat sneller lezen en beter onthouden, daarnaast heeft deze training ook een ontzettend gunstig effect op dyslexie.

Heb jij ook last van dyslexie?
SmartReading heeft een ontzettend gunstig effect op dyslexie door het visueel lezen.

Het gunstige effect ontstaat omdat je visueel leert lezen met de smartmethode. De “zie zeg” methode die op school aangeleerd is zorgt vaak voor de zogenaamde dyslexie problemen.
Bij visueel lezen met de smartmethode zeg je minder en is de “storing” weg.

Martine Buitenhuis

Student
Dyslectisch? Nee!

Stephanie ten Cate

Student
Dyslexie? Nee!

Cody Dix

Student
Dyslectisch? Nee!

Lees hier meer over de voordelen voor jou als student.

Wat ga je ontdekken?

Effectief minimaal 4 keer sneller lezen
30% meer onthouden
Verhoogt begrip op detailniveau
Meerdere regels tot alinea's tegelijk lezen
Concentratie- & geheugentechnieken
Doelgericht lezen voor een hoog rendement
Nieuwe studie- leesstrategieën
Verankeren middels mindmappen

Programma

Dag 1

 • Korte introductie en meteen aan de slag
 • Bepalen van het doel
 • Geheugen / onthouden
 • Dat eeuwige ‘stemmetje’ in je hoofd
 • Lezen met de smartmethode
 • Mindmappen

Oefenperiode

 • Het ‘huiswerk’ tussen het eerste en tweede deel bestaat uit het snellezen van drie boeken.
 • Deze boeken gaan over een onderwerp wat je interesse heeft, maar waar je nog niet veel van weet.
 • Aan het effectief snellezen van deze drie boeken, van circa 250 pagina’s per stuk, besteed je maximaal 4 uur.

Dag 2

 • Even opfrissen
 • Geavanceerd mindmappen
 • Boekbespreking

Trainingsonderdelen

Introductie en doel zetten
De logica van het SmartReading proces doornemen
Nulmeting & leestest
Geheugen & onthouden
Leescentrum activeren & Visueel lezen
Stress reducerende technieken gebruiken
Inzicht in de werking van ons brein in relatie tot lezen
De interne dialoog (je stemmetje) verminderen
Oude leesovertuigingen vervangen
Visualisatie van leesdoelstellingen
Uittreksel maken met mindmappen
Mindfull leren lezen
Boekbespreking over de drie boeken
Sterke studie strategieën toepassen

Duur opleiding

De training duurt twee zaterdagen. Tussen de 1e en 2e dag zitten circa 2 tot 3 weken.
De eerste dag is van 10:00 tot 17:00 en de tweede dag van 10:00 tot 16:00 uur.

Wat vinden anderen van deze opleiding?

Mirjam Boeve

Het was inspirerend. Een hele nieuwe kijk op lezen. Durf los te laten van het vertrouwde en geloof in je eigen kennis/kunde. Boeiende onderwerpen worden besproken. Lachen en ontspanning voeren de boventoon ondanks dat het energie kost. Veel doen, oefenen, praktische invulling van beide dagen. Ga ervaren dat het werkt.

Earnie Martha

Ik vind Smartreading een geweldige cursus. Het is meer dan alleen snellezen. Je leert jezelf beter kennen in deze cursus en alle stappen komen aan de orde om deze techniek te leren. Paul vind ik een geweldige leraar die aandacht aan iedere student besteed. De interactie met hem vind ik heel fijn. Ik zou het zeker aan iedereen aanraden deze cursus.

Mireille Kip

Dynamische cursus 2-daagse. Paul stelt een ieder op zijn/haar gemak, wat ten goede komt aan de leerhouding. Door ontspannen, neem je meer op. Stress en het goed willen doen helpt niet! Ik heb een manier gevonden om mijn gedachten geen betekenis te geven en een veel ontspannen manier van leren aangeleerd. Het doen doel zorgde voor mijn keerpunt, ik werd enthousiast en het boek gaat hierdoor meer leven. Na de 2-dagen moe maar voldaan en noem het een oppepper voor de geest! Paul, bedankt voor de inspiratie.

Groeten Yossi

Ik heb heel veel plezier gehad bij deze cursus. De man Tom de Ruiter die het ons leerde had een hele positieve instelling. Hij heeft me niet alleen beter laten lezen maar ook kijken in het echte leven, waardoor ook mijn succes op school gegroeid is. Een aanrader deze cursus.

Esther Wiersma

Interessante training met een hele enthousiaste trainer die leuk inspeelt op de groep. Aan het begin van de training is bijna iedereen sceptisch. Hoe kun je nou iets onthouden en oppikken als je zo snel leest. Daar is veel begrip voor en met kleine testjes en voorbeelden wordt langzaam duidelijk dat het wel eens zou kunnen werken. De oefeningen die je moeten gaan helpen lijken vaag maar blijken effectief. Eigenlijk geldt voor deze oefeningen hetzelfde als voor de hele cursus. Niet afvragen of het werkt, DOEN

Ingrid Kersten


Zeer goede interessante training.Verbazingwekkend wat deze training je laat inzien, hoeveel je brein aankan. Ik kan me beter concentreren en nog belangrijker veel meer onthouden. Tom is een leuke, geweldige trainer-inspirator? Trainingsruimte is warm en sfeervol. Catering is boven verwachting. Cursisten waren een interessante groep mensen. Een aanrader voor iedereen! Visualiseer jezelf als volleerd smartreader.

Geesje Eising – Stenden Hogeschool Leeuwarden

Aan de slag met SmartReading betekent voor mij doordringen tot de essentie van wat je wilt te weten komen.

An Wever

Intensieve cursus gegeven door een enthousiaste en motiverende coach. Na twee dagen ben je in staat om door middel van de smartread methode te lezen. Het resultaat is verbluffend. Lezen gaat sneller en informatie wordt makkelijker opgenomen.

Christiaan van ramont

De 2 dagen cursus van SmartReading waren erg leerzaam voor mij geweest. In 2 dagen tijd heb ik elementaire technieken van SmartReading beter onder de knie gekregen. Denk maar aan snellezen, geheugentechnieken en mindmap methodes. Je zou denken dat het boek over SmartReading je een stapje verder brengt, maar een cursus kan ik ook van harte aanbevelen. Dankzij Paul v.d. Velde kan ik met gerust hart aan mijn studie beginnen.

Diane Schaap

SmartReading is een broodnodige koerscorrectie voor mij. Na bijna 50 jaar woord-voor-woord en tergend langzaam te hebben gelezen, met het geluid van elke lettergreep hoorbaar in mijn hoofd, kan ik nu snel lezen en onthouden. Het cadeau is dat ik nu ook weet hoe ik dit verder kan uitbouwen door te oefenen. Er is materiaal zat door elke dag een krant op de mat en websites vol interessante dan wel nuttige informatie.

Had ik dit maar vroeger op school geleerd!

Plaats en data

SmartReading Studenten € 199,- / per deelnemer
Datum
Aanvangtijd
Eindtijd
Locatie
02-11-2019
10:00
17:00
Floraplein 11, 2181 RV HILLEGOM
16-11-2019
10:00
16:00
Floraplein 11, 2181 RV HILLEGOM
Meer informatie
SmartReading Studenten € 199,- / per deelnemer
Datum
Aanvangtijd
Eindtijd
Locatie
07-12-2019
10:00
17:00
Floraplein 11, 2181 RV HILLEGOM
21-12-2019
10:00
16:00
Floraplein 11, 2181 RV HILLEGOM
Meer informatie

Investering

De investering voor de tweedaagse SmartReading Student is € 199,- BTW vrij.

Wat je krijgt:

Nieuwe leer- en leesstrategieën
Nieuw leesovertuigingen
Het levert tijdwinst op
Unieke leermethode
Motiverende e-mails
Zeer gekwalificeerde trainer
Cursusmateriaal
Twee energieke, interactieve, inspirerende cursusdagen

Overzicht

SmartReading Studenten

Locatie

Wilsonweg 6
2182 LR Hillegom
Tel.: 0252518537

Aantal deelnemers

15


Investering

De investering voor de tweedaagse SmartReading Student is € 199,- BTW vrij.Direct inschrijven

Duur en tijden

De training duurt twee zaterdagen. Tussen de 1e en 2e dag zitten circa 2 tot 3 weken. De eerste dag is van 10:00 tot 17:00 en de tweede dag van 10:00 tot 16:00 uur.