Een op neurowetenschap gebaseerde benadering van de snellees training SmartReading

Neurowetenschap is een tak van de wetenschap die zich bezighoudt met het bestuderen van de manier waarop ons brein reageert op verschillende stimuli. Hoe deze reacties kunnen worden gebruikt om de effectiviteit van verschillende inspanningen te verhogen zoals bijvoorbeeld lezen.

De rol van neurowetenschap bij SmartReading

Bij SmartReading wordt de neurowetenschap gebruikt om de leeservaring te optimaliseren. In een wereld waar informatie overal en altijd beschikbaar is, is het vermogen om snel en efficiënt te lezen een onmisbare vaardigheid geworden. De snellees training SmartReading is een innovatieve methode die de principes van neurowetenschap toepast om de leessnelheid en het begrip van de lezer te verbeteren.

Door te begrijpen hoe de hersenen informatie verwerken is het leesproces efficiënter gemaakt.

Wat is SmartReading?

SmartReading is een techniek die is ontworpen om de leessnelheid te verhogen zonder het begrip te verminderen. Het begrip wordt juist beter. Het maakt gebruik van de natuurlijke capaciteiten van de hersenen om informatie te verwerken en te onthouden.

In plaats van woord voor woord te lezen, leert SmartReading je om hele zinnen of zelfs paragrafen in één oogopslag te lezen. Dit wordt bereikt door het trainen van de ogen en de hersenen om samen te werken, waardoor de leessnelheid en het begrip aanzienlijk worden verhoogd.

Hoe Werkt het?

SmartReading maakt gebruik van verschillende neurowetenschap technieken om de leessnelheid en het begrip te verbeteren.
Enkele van deze technieken zijn:

Visuele verwerking

Onze hersenen zijn ontworpen om visuele informatie snel te verwerken. SmartReading maakt gebruik van deze capaciteit door de lezer te trainen om visueel te lezen. WAnneer je visueel leest zal je d inhoud van een tekst snel en beter begrijpen.

Associatief leren

Onze hersenen zijn zeer goed in het maken van verbanden tussen verschillende stukken informatie. SmartReading maakt gebruik van deze capaciteit door de lezer te trainen om verbanden te leggen. Verbanden tussen de informatie die we lezen en wat we al weten. Hierdoor verbeterd het begrip en het geheugen.

Focus en aandacht

Onze hersenen hebben een beperkte capaciteit om zich te concentreren. SmartReading leert de lezer om de aandacht te richten op de belangrijkste informatie en afleidingen te negeren.

Cognitieve functies

SmartReading optimaliseert onze hogere cognitieve functies, zoals geheugen, aandacht, emotie en taal.
Bijvoorbeeld, het verbeteren van het geheugen en de focus om informatie sneller en effectiever te absorberen.

Ook voor de jeugd

De snellees cursus is ook heel geschikt voor de jeugd vanaf 11 jaar.

Het geeft een boost aan hun zelfvertrouwen.

Waarom vanaf 11 jaar?

Wanneer je visueel leert lezen is een bepaalde woordenschat nodig. Een kind van 11 jaar heeft voldoende woordenschat opgebouwd om SmartReading gemakkelijk aan te leren. Zie hier voor referenties van de jeugd.

SmartReading uitgelegd in een interview

SmartReading heeft een gunstig effect op dyslexie

Conclusie

De snellees training SmartReading is een krachtige vaardigheid die de principes van neurowetenschap toepast om de leessnelheid en het begrip te verbeteren. Door te begrijpen hoe onze hersenen werken, kunnen we technieken ontwikkelen die ons helpen om efficiënter te lezen en meer informatie te absorberen.

Of je nu een student bent die studeert voor een examen of een professional die op de hoogte moet blijven van de laatste ontwikkelingen in je vak

Samenvattend

De snellees training SmartReading begrijpt en past de principes van cognitieve neurowetenschap toe. Het helpt de effectiviteit van de training te verhogen en leidt uiteindelijk tot betere lees- en begripsvaardigheden voor degenen die de training volgen.