Wat is SmartReading

SmartReading is een geavanceerde
studie- snelleesmethode. Je leerproces wordt aanzienlijk verbeterd!

Welkom bij SmartReading, een geavanceerde studie- en snelleesmethode die je helpt om zinnen tot alinea’s in een oogopslag te lezen en te begrijpen. Leer visueel lezen, versnel je leestempo, en verbeter je concentratie en geheugen. Stel je voor dat je een boek van 250 pagina’s in slechts 2 tot 3 uur kunt lezen en onthouden! Klinkt dat niet als muziek in de oren?

Uitgelegd in een interview

De training is ongeëvenaard!

Onze unieke training is geschikt voor verschillende domeinen.
Van het bedrijfsleven tot het onderwijs en de zorg.

SmartReading onderscheidt zich van traditionele ‘pratende‘ leesmethoden die vermoeiend kunnen zijn, je aandacht afleiden en je lust om te lezen verminderen. In plaats daarvan activeert onze methode je ‘leescentrum‘, waardoor je visueel leest en grote delen van de tekst met je rechterhersenhelft verwerkt, terwijl de linkerhersenhelft zorgt voor de logica. Het resultaat is minder vermoeiend en breinvriendelijker lezen!

Een andere bonus!

SmartReading heeft ook een gunstig effect op dyslexie door verandering in je leesautomatisering. Veel van onze deelnemers hebben gemeld dat ze minder last hebben van dyslexie na het volgen van onze training.

Waarom zou je kiezen voor SmartReading?

Onze methode stelt je in staat om studieboeken, rapporten, vakliteratuur en andere teksten in recordtijd te lezen en beter te begrijpen. Je blijft eenvoudiger op de hoogte van de nieuwste informatie en maakt leren tot een moeiteloos proces.

  • Waarom? – Leren wordt makkelijk en Up to date blijven met de nieuwste informatie
  • Hoe? – klassikaal en online, blended de smartmethode leren
  • Wat? – Sneller lezen, meer onthouden en beter begrijpen
  • Integratie – Duurzaam door de nieuwste ‘brein technieken’
  • Toekomst – Creatieve oplossingen creëren. Inhoudelijke thema’s snel tot je nemen.

Hoe is het anders

SmartReading is de enige training waarin je jouw ‘leescentrum’ activeert.

In tegenstelling tot traditionele leesmethoden activeert SmartReading je ‘leescentrum’ en stimuleert je perifere zicht voor visueel lezen. Onze methode, ondersteund door meer dan 30 jaar ervaring en positieve terugkoppeling van cursisten, garandeert succes!

Visueel lezen verbetert niet alleen je leessnelheid en concentratie, maar zorgt ook voor een beter geheugen.

Maak voor jezelf het onderscheid!

We krijgen vaak de vraag: “Wat maakt SmartReading zo bijzonder?” Het antwoord is even cruciaal als verhelderend. Laten we het uitleggen door een vergelijking te maken tussen de ‘Lazy Brain’ en de ‘Smart Brain’.

Lazy brain en smart brain leggen je het uit.

Lazy Brain

Met de ‘Lazy Brain’ aanpak, dat wil zeggen traditioneel of snellezen, blijf je je hersenen op dezelfde vermoeiende manier belasten.

Snellezen onderwijst je om sneller te lezen, maar verandert niets aan de basis van het leesproces. In feite is het alsof je tegen jezelf in sneltreinvaart voorleest – niet erg vriendelijk voor het brein!

Bovendien moet je bij het lezen op deze manier veel te veel tegelijk doen. Je probeert de woorden te ‘denken’ of ‘uitspreken’ in je hoofd, je wilt begrijpen, analyseren en onthouden wat de auteur bedoelt. Dit leidt tot overbelasting, afleiding, vermoeidheid, en uiteindelijk het verliezen van interesse in het lezen.

Smart Brain

Maar dan is er de ‘Smart Brain’-aanpak – SmartReading.

Deze methode activeert je ‘leescentrum’ en schakelt de ‘lees remmer’ uit. Je leest boeken visueel, vergelijkbaar met het kijken naar een film. Je slaat informatie op detailniveau op in je langetermijngeheugen.

Het is een frisse wind voor je brein! Het ‘pratend’ lezen wordt grotendeels vervangen door visueel lezen. Je leest woordgroepen, zinnen tot zelfs alinea’s tegelijk. Grote stukken tekst lees je met je rechterhersenhelft, terwijl je linkerhersenhelft zorgt voor de logica.

SmartReading is uniek gezien de werking op detailniveau!

SmartReading heeft een gunstig effect op dyslexie

Zie de uitleg waarom de smartmethode een gunstig effect heeft op dyslexie.

Zie de film hieronder voor de uitleg.

Luister en zie wat anderen vertellen!

Deelnemers vertellen geen last meer te hebben van dyslexie.

Resultaten

Het bewijs van ons succes ligt in de resultaten: Je kunt een boek of dezelfde hoeveelheid tekst aan rapporten of vakliteratuur lezen in een kwart van de tijd en aanzienlijk meer informatie onthouden. Met SmartReading, in plaats van 54%, zul je tot wel 80% van wat je leest onthouden!

Maar je hoeft ons niet alleen op ons woord te geloven. Dion van der Sterren, een tevreden deelnemer, zei:

“Inspirerende en boeiende training. Mijn leessnelheid en begripsvermogen zijn verbluffend toegenomen. Nooit gedacht dat ik dit zou kunnen. De vaardigheden die ik heb geleerd kan ik ook toepassen op andere gebieden. Door de training heb ik plezier in lezen gekregen en verslind ik boeken als nooit tevoren”.

En de vele anderen die vertellen over de smartmethode

Resultaten tijdens de training

Met SmartReading kun je tijdens de training al opmerkelijke verbeteringen zien. Je zult:
– Visueel woordgroepen, zinnen tot alinea’s lezen;
– Een hogere concentratie ervaren;
– Weinig tot geen afleiding voelen;
– Onthouden wat je leest;
– Verbanden gemakkelijker leggen;
– Minder terugspringen naar eerder gelezen tekst;
– Op detailniveau de juiste informatie opnemen;
– De ‘interne dialoog’, het stemmetje in je hoofd, verminderen.

Kortom, SmartReading is niet zomaar een studie- of snelleesmethode, het is een revolutie in hoe we leren en informatie opnemen. Door gebruik te maken van de meest recente inzichten in de werking van het brein, stelt SmartReading je in staat om efficiënter, dieper en met meer plezier te lezen. Probeer het zelf en ervaar het verschil!