Visueel lezen!

SmartReading activeert jouw ‘leescentrum’.

In tegenstelling tot traditionele leesmethoden activeert SmartReading je ‘leescentrum’ voor visueel lezen, met garandeert succes!

Visueel lezen verbetert je leessnelheid, concentratie en beter geheugen.

Het onderscheid!

Lazy brain en smart brain leggen je het uit.

Lazy Brain

Met de ‘Lazy Brain’ aanpak, dat wil zeggen traditioneel of snellezen, blijf je je hersenen op dezelfde vermoeiende manier belasten.

Snellezen onderwijst je om sneller te lezen, maar verandert niets aan de basis van het leesproces. In feite is het alsof je tegen jezelf in sneltreinvaart voorleest – niet erg vriendelijk voor het brein!

Bovendien moet je bij het lezen op deze manier veel te veel tegelijk doen. Je probeert de woorden te ‘denken’ of ‘uitspreken’ in je hoofd, je wilt begrijpen, analyseren en onthouden wat de auteur bedoelt. Dit leidt tot overbelasting, afleiding, vermoeidheid, en uiteindelijk het verliezen van interesse in het lezen.

Smart Brain

SmartReading activeert je ‘leescentrum’ en schakelt de ‘lees remmer’ uit. Je leest boeken visueel, vergelijkbaar met het kijken naar een film. Je slaat informatie op detailniveau op in je langetermijngeheugen.

Het is een frisse wind voor je brein! Het ‘pratend’ lezen wordt grotendeels vervangen door visueel lezen. Je leest woordgroepen, zinnen tot zelfs alinea’s tegelijk. Grote stukken tekst lees je met je rechterhersenhelft, terwijl je linkerhersenhelft zorgt voor de logica.

SmartReading is uniek gezien de werking op detailniveau!

Als jij het woord huis leest, moet je dan nadenken over wat er staat? Nee

Ons brein legt een woordenboek aan.

Lezen is herkenning!

Lezen is herkenning, dit komt omdat je een woordenboek in je hoofd hebt. “Wanneer jij het woord huis leest moet je dan nadenken over wat er staat?” Nee, ik ook niet. Met de smartmethode weet je brein direct, tot in detail, wat er staat. Je brein houdt van context en een hele zin tegelijk lezen is lezen met context. Door de smartmethode lees je visueel en kan je direct de context van een zin begrijpen. Mensen met dyslexie ervaren de voordelen direct!

De automatisering van het lezen wordt heel anders door de smartmethode en voor mensen met dyslexie een verademing. Wanneer je het woord huis leest, hoef je niet meer na te denken of eerst te verklanken om te weten wat het woord betekent. Ook jouw brein leest liever een zin en weet direct de context.

Onderzoek heeft laten zien dat we een visueel woordenboek in ons hoofd aanleggen.

Zie het artikel: Brain-visual-dictionary-treat-dyslexia

Uit het onderzoek bleek onder andere het volgende

Visueel lezen en dyslexie

Glezer vermoedt dat de bevinding kan verklaren waarom mensen met de leesstoornis dyslexie worstelen met geschreven woorden . Als mensen met dyslexie moeite hebben met het initiële fonologische uitspreken of denken van woorden in hun hoofd, dan zullen ze dat moeizame verklinken nooit omzetten in een visuele “snelkoppeling” die onmiddellijke woordherkenning mogelijk maakt zonder dat er geluid nodig is.

“Ze kunnen niet profiteren van de snelle verwerking van woorden met behulp van dit woordenboek”, zei Glezer.

Als de hypothese van Glezer over dyslexie waar blijkt te zijn, kan dit nieuwe wegen openen voor de behandeling van de aandoening, zei ze.

“Als mensen met dyslexie een probleem hebben met het vormen van dit visuele woordenboek,” zei Glezer, “kan het zijn dat er manieren zijn om kinderen met dyslexie te trainen om een ​​fijner afgestemd visueel woordenboek te vormen.”

Hier komst SmartReading om de hoek!