Stop met alleen van rechts naar links lezen.

Doe het volgende. Lees van links naar rechts en van rechts naar links waarbij jij je aanwijzer niet helemaal naar het begin of het eind van de regel laat gaan. Meer slingerend met een kortere uitslag in het midden van de pagina verder lezen. Hiermee ontwikkel je jouw perifere zicht. Het kan zijn dat je in het begin groepjes woorden leest waarbij de context zich vormt bij de volgende regel.
Immers, een zin bestaat meestal uit meerdere regels. Wanneer jij je tempo gaat opvoeren zal je merken dat de andere regel eronder automatisch als het ware van rechts naar links gelezen wordt.

Dit verschijnsel ontstaat wanneer het perifere zicht gaat toenemen. Het toenemen van het perifere zicht ontstaat wanneer je niet je best doet en het ‘laat ontstaan’.

Ga vanaf vandaag maar eens van links naar rechts en van rechts naar links lezen waarbij je slecht 1 ding hoeft te doen. Weet wat je leest op het moment dat je de zinnen leest en ga zeer zeker niet na wat je net hebt gelezen. Dit doen we op de laatste dag.