Je bevattingsvermogen over wat er geschreven staat neemt toe.

Turbo-lezen
Verklanken
Met aanwijzer lezen

Leest u de volgende tekst eens, eerst langzaam en dan héél snel.

De SmratRediang triainng zou wel enes heel arndes knunen zijn dan elke anedre triainng die je tot nu toe hbet gelvogd. Gednurede de dgaen zul je belgeeid weordn hoe je geibruk mkaat van dat dele van je henseren waar je nlaueijwks buewst van was. We hoepn dat je sgommie niuewe gelvoeens eravart, leezn ardnes gaat zein en je jzeelf afavragt waoarm je heir niet eeredr van bwsuet was. Vlgones een oznrdeeok op een Eglnese uvinretsiet mkaat het neit uit in wlkee vloogdre de ltteers in een wrood saatn, het einge wat blegnaijrk is is dat de eretse en de ltaatse ltteer op de jiutse patals saatn. De rset van de ltteers mgoen wllikueirg gpletaast wdoren en je knut vrelvogens gwoeon lzeen wat er saatt. Dit kmot odmat we neit ekle ltteer op zcih lzeen maar het wrood als gheeel. Dan zal van rehcts naar likns lzeen tcoh ook wel lkuken. Gniieg tcoh?

Heb je gemerkt dat het langzaam niet gaat en wanneer je snel gaat wel?

Visueel lezen met de smartmethode zorgt voor rust in je hoofd!

Verklanken

Herken je ook dat je tijdens het lezen de woorden als het ware opzegt in je hoofd? Je denkt de woorden, lijkt wel, hardop. Deze bewuste ‘vertaalslag’ in je hoofd remt je af. Je brein vindt snelheid juist heel fijn. Dit komt mede door het feit dat het brein enorm visueel georiënteerd is. Je leert in de training geavanceerde technieken om turbo te lezen. Je doorbreekt je oude leesgewoonte en het bewust moeten ‘verklanken’ waardoor je visueel begint te lezen.

Met aanwijzer lezen

Wat deed je als kind toen je net begon te lezen? Jawel, je legde intuïtief je vinger bij de tekst en dat was niet voor niets. Tijdens het leerproces en het volwassen worden leerde je dat af, jammer. Met de smartmethode ga je weer je natuurlijke intuïtieve manier van lezen terughalen. Je gaat een aanwijzer gebruiken om je ogen geleiding te geven die als een cameralens over de tekst glijden. Je gaat dan opmerken dat je neiging tot verklanken na enige tijd steeds minder wordt. Je bevattingsvermogen over wat er geschreven staat neemt toe. Het lezen wordt minder vermoeiend en je merkt dat je nauwelijks meer terugspringt in de tekst.

Met SmartReading ga je weer op je natuurlijke manier lezen.