Hoe ga je om met passages die je later wilt gebruiken als verwijzing in je stukken? Tot nu toe (is nog erg vroeg natuurlijk) heb ik niet het gevoel hier een beroep op te kunnen doen?

Je kunt verwijzingen opnemen in je initiële mindmap. Dit is handig om te doen wanneer je van oudsher gewend bent aantekeningen te maken. Wanneer je dit namelijk niet doet blijven de voor jou belangrijke stukken ‘hangen’ in je hoofd. Dit leidt dan teveel af. Maak dan dus een korte notitie in je initiële mindmap.

Hoe ga je om met passages die je later wilt gebruiken als verwijzing in je stukken? Tot nu toe (is nog erg vroeg natuurlijk) heb ik niet het gevoel hier een beroep op te kunnen doen?2020-03-08T17:39:23+00:00

Wat is ook alweer het verschil tussen een initiële mindmap een gewone mindmap?

Een initiële mindmap maak je net voordat je gaat turbolezen. Op je initiële mindmap noteer je dus de kennis die je hebt over het onderwerp wat je gaat lezen. Wanneer je alvast noteert wat je al weet over het onderwerp zul je merken dat je minder wordt afgeremd omdat het maken van allerlei associaties tijdens het turbolezen hierdoor verminderd. Je hebt immers je 'oude' kennis in 'veiligheid' gebracht door het op je initiële mindmap te zetten. Hierdoor zal het willen onthouden wat je leest ook afnemen. Je komt zeg maar makkelijker in de flow van turbolezen.

Wat is ook alweer het verschil tussen een initiële mindmap een gewone mindmap?2020-03-08T17:38:38+00:00

Ik vraag me af of je bij begin van elk boek een initiële mindmap moest maken, of dat je dan je initiële mindmap moest aanvullen na elk boek?

Je initiële mindmap betreft de kennis die je al hebt over het onderwerp van de drie boeken die je leest. Het is in dit geval dus 1 mindmap en niet drie afzonderlijke mindmaps. Het aanvullen doe je op de derde dag.

Ik vraag me af of je bij begin van elk boek een initiële mindmap moest maken, of dat je dan je initiële mindmap moest aanvullen na elk boek?2020-03-08T17:37:10+00:00
Ga naar de bovenkant