SmartReading is voor mij een hele goede methode om met meer focus te lezen en informatie te onthouden. Vooral door de structuurstappen lukt het om sneller tot het doel te komen (doendoel) en doordat in een mindmap te vatten, blijft het goed hangen!

Eric-Jan van der Ham, ABN AMRO hypotheken Project portfolio manager.

Het is een gekke beleving…. Mijn ratio komt in opstand dat ik zo zou kunnen lezen en echt kan reproduceren. Tijdens de instructies ervaar ik dat het kan. Dus de ervaring wint het van de ratio. En daarna doe ik het. Dus ik lees snel en pik op. Eén groot feest is dat. Waarbij mindmaps een noodzakelijke aanvulling zijn. Dus dank voor deze verrijking! Aan het begin van het MBA is dat een cadeautje.

Karin Kruize, Achmea Sectormanager Application Services.

Beste Paul, Deze cursus heeft mij het volgende gebracht: Rust in het lezen van boeken, met snelheid. Ik wilde alles begrijpen wat ik las, zeker voor mijn studie voor BSN. Echter, ik heb geleerd dat ik niet het hele boek kan onthouden “wat ik ook wel wist, maar wat ik wel graag wilde”. Doendoel: van tevoren en doel in je hoofd verzinnen, echt iets wat je gaat doen, na het lezen van het boek. Daarmee ben ik gericht gaan lezen. Vervolgens kon ik veel sneller door de tekst. Het geeft een focus. Veel sneller lezen!!! Meerdere regels tegelijk, concentratie werd veel beter! Plezier in het lezen en in mijn studie (waar ik natuurlijk veel voor moet lezen) Elk boek is BLI! Boeiend, Leuk en Interessant . Dit maakt dat elk boek leuk is!

Mirjam van Krieken, Learning & Development at Agrifirm Group

Smartreading, waarvan mindmapping een essentieel onderdeel uitmaakt, geeft de ultieme methode om boeken en texten snel tot je te nemen. Waar het lezen van een boek buiten vakanties een opgave was, is het nu een ‘opgave’ om boeken niet middels smartreading te lezen. Smartreading zou eigenlijk een onderdeel van de middelbare school moeten zijn. Bedankt!

Gaby Scheltinga, Managing Director ebook International.

SmartReading is verrassend. Een geheel andere kijk op lezen gevonden. Heeft lezen weer op een andere manier leuk en interessant gemaakt. Mindmap een, gaaf! Nooit geweten dat ik kan turbo lezen.

Rick Brouwer, Gemeente Schiedam financieel consulent.

Zeer inspirerende cursus, met zeer interessante bespiegelingen over jezelf, waardoor inzicht ontstaat over onbewuste gewoontes en technieken. Door onbewuste issues bewust te maken ben ik in staat om SmartReaden ‘eigen’ te maken. Wat mij enorm veel plezier in lezen heeft gebracht, en natuurlijk veel snelheid in lezen.

Joris Roskam, Bayer CropScience Cropmanager horticulture.

SmartReading is een goede manier om de stof uit boeken kernachtig, maar (en daar gaat het om) vooral duidelijk tot je te nemen. Ik heb ervaren bij mijzelf en ook bij de studiegenoten dat bij uiteenlopende onderwerpen je een uitstekend beeld geschetst krijgt van dat boek. Als we dan doorvroegen constateerden we dat er naast de mindmap informatie, degene ook méér hadden opgestoken uit het boek, die we binnen het uur hadden doorgewerkt en in een mindmap hadden uitgewerkt. Volgens mij krijgt geen enkele leraar dat zó voor elkaar!

Johan Meima DMN Westinghouse Consultant, project manager Quality Programs en Lean Six Sigma.

SmartReading is een reis die vele paradigma’s doorkruist. SmartReading heeft veel betekend voor de manier waarop en waartoe ik in de toekomst boeken lees. Paul geeft deze lessen op een prachtige manier!

Ardjan van der Blonk, Manager Supply Chain at Prénatal Moeder en Kind B.V

SmartReaden is meer dan snellezen; je stelt persoonlijke doelen en daarmee ga je boeken lezen. Resultaat: je leest en sneller en intenser en je pikt iets op voor de rest van je leven!

Laura Middelhoven, senior medewerker BOR Tweede Kamer

In deze 3-daagse cursus bijzonder veel nieuwe dingen geleerd. Scannen, turbolezen, mindmappen en reproduceren van de 3 boeken die ik in die 3 weken heb gelezen aan de hand van mindmappen. Ik zie nu boekenkasten vol met info die ik tot mij wil nemen. Heb veel zin om nieuwe kennis op deze manier te vergaren. Dank je wel!

Ursula Tibon, OLVG Hoofd bedrijfsbureau Teaching Hospital

Belangrijkste eye opener is dat het stellen van ‘doen doelen’ een enorme bijdrage heeft aan het sneller kunnen lezen (en uiteindelijk begrijpen) van het boek. Het stellen van de ‘doen doelen’ dient niet gehaast te gebeuren. Dit in combinatie met het sneller lezen en het maken van een mindmap levert een krachtig tool op! Paul, zoals zo even besproken promoot jezelf op internet!
Burt van der Windt, Director Corporate Accounting & Reporting at DSM Sinochem Pharmaceuticals

Vooraf zeer sceptisch, door te doen tot verrassende inzichten gekomen. Door de structuur aan te houden en hier en daar persoonlijk te maken een absolute aanrader. Tevens door 1e persoonlijke advies wat meer zelf inzicht gekregen.
Robert Hoogsteden, Commercieel Directeur at Nieuwsdruk Nederland (Koninklijke Wegener NV)

Een verfrissende vernieuwende training die lezen en leren weer boeiend, uitdagend en nuttig maakt op een creatieve, leuke manier.

Babs Dijkstra, Provincie Friesland Projectleider facilitair

Je hoeft me niet te geloven, maar SmartReading werkt.

Johan Schoneveld, ING Groep Strategic change programme manager.

En vele anderen…