Ik heb net het activeren van het leescentrum gedaan. Ik heb 3 dingen waargenomen: 1. Ik schiet van zinsdeel naar zinsdeel (cluster van 5 woorden) dan lees ik meestal nog wel een woord hardop voor in mijn hoofd. 2. Als ik het tempo opschroef kijk ik naar de tekst in blokken van 4 zinnen en vang ik af en toe een woord op, maar zijn het meer delen van de bladzijde die ik zie en niet zo zeer meer de tekst. Ik zie de blokken als geheel. 3. Of ik kijk naar de blokken en kijk deze door van links boven naar rechts onder. Kan jij aangeven wat het beste past bij smartreading?

Wat gaaf nietwaar? Goed bezig. Eigenlijk moet jij je er niet mee bemoeien als ik het zo mag zeggen. Laat het aan je brein over. Dat je af en toe een woord “verklankt” is normaal. Zal je leven lang zo blijven. Als je maar weet wat je leest op het moment dat je het leest, dat is alles. Niet begrijpen wat je leest maar weten wat je leest. Is een groot verschil. Wanneer je hierover uitleg wil kunnen we beter even bellen of zoomen.

Ik heb net het activeren van het leescentrum gedaan. Ik heb 3 dingen waargenomen: 1.Ik schiet van zinsdeel naar zinsdeel (cluster van 5 woorden) dan lees ik meestal nog wel een woord hardop voor in mijn hoofd. 2.Als ik het tempo opschroef kijk ik naar de tekst in blokken van 4 zinnen en vang ik af en toe een woord op, maar zijn het meer delen van de bladzijde die ik zie en niet zo zeer meer de tekst. Ik zie de blokken als geheel. 3.Of ik kijk naar de blokken en kijk deze door van links boven naar rechts onder. Kan jij aangeven wat het beste past bij smartreading?2020-09-11T08:57:26+00:00

Ik merk dat bij het visualiseren van mijn gekozen object ik het niet gevisualiseerd krijg naar het met mijn ‘inner dialoque’ aan het beschrijven ben maar het niet daadwerkelijk voor mij zie. Enige tips die me hierbij zouden kunnen helpen? Misschien probeer ik wel te hard?

Ja, dat hebben meer mensen. Omschrijven IS visualiseren. Ik denk dat je in je omschrijving ook kleur en vorm kan omschrijven. Wanneer dit zo is visualiseer je dus maar ervaar je het niet als zodanig omdat je ‘verbaal’ in je hoofd omschrijft. Plaats de omschrijving in een alsof in je handen en plaats dan deze omschrijving achter je kruin. Laat svp weten wat dit doet, oké?

Ik merk dat bij het visualiseren van mijn gekozen object ik het niet gevisualiseerd krijg naar het met mijn ‘inner dialoque’ aan het beschrijven ben maar het niet daadwerkelijk voor mij zie. Enige tips die me hierbij zouden kunnen helpen? Misschien probeer ik wel te hard?2020-03-27T08:41:48+00:00

Twee andere manieren om je leescentrum te activeren.

De eerste manier Je voorwerp/symbool visualiseren als een verrekijker of camera in je hoofd die als het ware 'mee' leest De tweede manier Het symbool tussen je boek en je hoofd/ogen plaatsen. Lees eerst eens een hoofdstuk op de eerste manier. Lees dan eens een hoofdstuk op de tweede manier. Doe deze oefening direct achter elkaar. Is een hoofdstuk erg lang, dan doe je een half hoofdstuk op de beide manieren. Wij vinden het leuk wanneer je jouw ervaring deelt.

Twee andere manieren om je leescentrum te activeren.2020-02-25T20:05:41+00:00
Ga naar de bovenkant